Sta op, laten wij opgaan naar Adonai, onze God

Verblijd u, זְבוּלֻן, over uw uittocht

Contact gegevens én portfolio

Hierbij enkele voorbeelden van mensen die ik mocht rondleiden in Israël:

Portfolio

'In deze plaats zal IK horen'

'In deze plaats zal IK horen'

Naam Mirjam, Corne en Coreanne uit Kampen samen met opa

Gelegenheid Met een welwillend hart verkeren 3 generaties (!) enkele dagen in Israël (02-2017).

Verslagje Onvergetelijk werd ons bezoek aan Jeruzalem! Onder leiding van Johan hebben we heel veel gezien en gehoord. Hij wees ons bijvoorbeeld ter plekke op nog onvervulde beloften in het Oude Testament… We hebben er enorm van geleerd en er van genoten. Zo brachten we een bezoek aan de oude stad met als hoogte punt het Tempelplein, waarvan we hebben ervaren dat dit de plaats is waarvan de HEERE zegt; “In deze plaats zal IK horen…” [Jeremia 33]. Via de Klaagmuur ging het naar Bethesda waar we een Nederlandse priester ontmoette, deze priester werkt in Jerusalem, en hij was blij verrast dat wij uit Nederland kwamen, wat een belevenis toen hij ineens in het Nederlands antwoord gaf! We hebben in de kapel bij Bethesda psalm 97 gelezen en er ook twee verzen van gezongen. De priester zong het mee; God heerst als Opperheer! Onze tour ging verder richting de Olijfberg, daar belande we bijna in een Arabische begrafenisstoet. Na een hele klim kwamen we op de Olijfberg aan. We zijn via de plaats waar de Heere Jezus geleden heeft naar de top geklommen en hebben lang uit gekeken over de stad. Johan las ons voor uit de Bijbel. Het is zo wonderlijk als je je bevind op een plek waar de Heere sprak en waarvan Hij spreekt in de dingen die nog vervuld gaan worden… In de afdaling kwamen we langs de plek waar waarschijnlijk de profeten Haggai, Maleachi, en Zacharia begraven zijn geweest. Een oudere Arabische man vertelde ons er graag over, hij waakt over deze plaats, het bevind zich immers in zijn tuin. Onderweg hebben we met elkaar van gedachten gewisseld. Door het Kidron-dal ging onze tour terug naar de oude stad, waar we een heerlijk maaltijd kochten, en daarna zijn we na een lange indrukwekkende dag terug gelopen naar ons hotel. Maar pas nadat Johan ons geholpen had met de verdere invulling van de dagen die nog voor ons lagen. We zijn zodoende woensdagmiddag samen in de stad van David geweest en met sabbat hebben gezellig gegeten en in het goede gedeeld!

'wat ook baie wonderlik is'

'wat ook baie wonderlik is'

Naam Susan, een vrouw uit Zuid-Afrika

Gelegenheid Vanwege een hartelijke wens om in Jeruzalem te verkeren, en haar op het schilderdoek te laten schijnen!

Verslagje Johan dit was wonderlik om saam met jou te kon toer aangesien jy die land en die mense so goed ken en die volk van Israel regtig lief het. Baie dankie dat jy ingestel is daar op om te hoor en te luister wat 'n mens graag wil sien en dit moontlik maak. Wat ook baie wonderlik is, jy probeer om op die mees ekonomiese manier 'n mens kry, by dit wat mens die graagste wil sien. Baie dankie vir jou tyd, moeite en bowen al die feit dat jy soveel omgee vir ander mense. Groete Susan

Ik sta u van harte ter zijde, om vanuit de Profeten, het Koninkrijk te verkondigen. Met kennis van archeologische vondsten, met inzichten vanuit de Schriften,       met veel achtergrondinformatie en verrassingen in het programma.